Är enklaste vägen den bästa?

2018-03-02

Tänk att ett ymnigt snöfall kan visa så mycket om mänskligt beteende!

F0AD1BB4-7BCD-4D40-BCAC-F8693CCAABD9.jpeg

 

Här i Nyköping har det denna veckan snöat riktigt ordentligt. Ett ymnig snöfall på påskliljorna som vi enfaldigt nog trodde betydde att det skulle bli tidig vår när vi såg knopparna. 

Jag är väldigt tacksam för all denna snön för den har gett mig något att tänka på.  Skulle snabbt springa iväg på ett möte och var verkligen inte ute i god tid 🤫  . När jag kommer fram till min favoritgenväg bakom huset ser jag snömängden och jag ser även de olika vägar folk tagit ( de flesta har valt samma väg).  Ingen av de människorna som gått innan hade valt den vägen som jag brukar gå. De ser ju enklast ut att följa i någon annans stig men är den enklaste vägen den bästa vägen?  

Du har säkert redan förstått att detta med stigvalet genom snön fick mig att dra parallellerna till hur de flesta  människorna agerar med det mesta i livet. De flesta går alltid samma väg till och från jobbet, på promenaden, genom matbutiken ... De flesta bokat en semesterresa till platser som andra varit på och vissa bokar in utlandsresan till samma ställe varje år och bor på samma hotell. 

Är den enkla vägen verkligen den bästa vägen för dig? Är det verkligen bäst för dig att gå den vägen som andra valt att gå? 

Våga stanna upp och testa en ny väg, ett nytt innehåll på dagen och våga gör något du aldrig tidigare har gjort. Lycka till och testa i helgen att tänka som Pippi Långstrump ” - det har jag aldrig prövat innan så det kan jag säkert göra” 

Lev idag kram från mig 😃

 

 

 

 

 Utanför komfortzonen

2018-02-02

Vad är att ta sig ur komfortzonen?

603D9A70-48C2-40EF-80AE-96C7DA1482F4.jpeg

Hej nu var det länge sedan sist! 

Sorry och min enda förklaring är att jag haft för mycket tankar 🤪.  

Kliva ur komfortzonen är rubriken men vad innebär det för dig?    De flesta svarar nog göra saker jag inte riktigt  vågar, där jag är rädd att göra bort mig inför andra ( å vad det innebär egentligen - det kan vi diskutera senare)  För mig har grejjen att ta selfies där jag inte fånar mig varit ett stort steg ur komfortzonen. Det är ju såå roligt att fåna till sig med ett överdrivet skratt ett fånig grimas och så ser jag ut på de flesta kort genom åren.  Inte så svårt att dra slutsatsen att jag aldrig klarat av att se mig själv på bild precis så som jag faktiskt ser ut. Låter ju knäppt men jag tror det vimlar med folk som jag,  för hur ofta får man inte höra neej ta inga kort på mig.  Det sorgliga i detta är ju att vi som inte vill se oss själva på bild faktiskt inte är nöjda med det vi ser - vi vill vara någon annan. När jag fyllde 50 var det något som släppte och jag blev mer rädd om livet och då även mer rädd om mig själv mer kompis med mig själv.  Ibland för att vänja sig vid något och för att till slut uppskatta det och senare verkligen gilla det måste man träna. Jag har tränat på selfies.  Trot eller ej men nu tycker jag verkligen om att se mig själv på bild och nu tycker jag även mycket mer om mig själv och är stolt över den jag är.  

Tips! Prova du med för alla är värda att älska sig själva. 😘Är surfar öra coolt att ha?

2017-11-09

SURFERS EAR ... Totalt värdelöst - så SKYDDA dig!

cEegKsEJ1lQ9Jlh9X2sbjWtIxBIpPOloY4mGHliy.jpg

 

SURFERS EAR >

Jomen första gången jag insåg att vårdcentralen inte hade koll på mina öronproblem och jag själv sökte mig till en specialist för ca 15 år sedan så tyckte jag diagnosen han gav lät lite cool. Surfers ear! Åkomman utvecklas om man är för mycket i vatten ( hmm inte jag väl ... ). 

Bassängsimmare i varmt vatten blir inte lika drabbade som vi som älskar bada och simma ute ( temperaturen har stor påverkan). Idag när jag efter många turer äntligen fick träffa rätt specialist i Nyköping ( remissen innan blev fel  specialisten kunde inte surföra så ännu en på VC som inte lyssnade på mig ... varför är jag inte trovärdig 😩) .   Dagens läkare var PROFFS! 

Tyvärr fick jag inte all info av första specialisten  i Sthlm för 15 år sedan vad som händer om man inte opererar tidigt ( han visste troligen inte).  När utrymmet blir för trångt fortsätter utväxterna ändå men då mot benet och liksom äter upp benet ... hörsel ...

Tjoho så önödigt! Du kan bli döv! 

Nu blir det först röntgen för att se allt, sedan sövning i Eskilstuna ( måste kolla upp att de är proffs...🙄)  sedan tja du som inte vill veta SLUTA LÄS nu ... 

Bägge öronen snittas  bakom hela örat +  1/2 avlägsnas - viks framåt och de borrar, avlägsnar hud, borrar vidare avlägsnar hud osv. Höger örat behöver preliminärt borras i ca 4-5 timmar. Sedan syr man tillbaka örat och har man tur är kirurgen tillräckligt pigg och allert för att lägga tillbaka så nervbanorna hittar varandra och då kan man återfå känsel till örat efter 1-2 månader 😱. 

Hur ospännande känns detta - när man som jag är helt inne på det österländska tänket med flödet i kroppen. 

Skjut ALDRIG upp till morgondagen det du kan göra idag.  Jag kommer aldrig mer ens få duscha utan silikonproppar i öronen.  Du som precis som jag gillar att bada kallbad, gillar triathlon och swimrun - KÖP öronproppar DIREKT idag. Lär av mina misstag ... Försök att sänka din smärttröskel och var lite sjåpig...  

Tja jäkla tur har man ju ändå som bor i ett land med fri sjukvård och att inte få simma på typ 3-4 månader överlever ju alla. Tänk att få ordinerat soffläge utan träning och ... så suuuurt sa räven om rönnbären.   Återkommer med "surfear skolan" ... men DU snälla börja med silikonproppar och ha en härlig dag 😃

Dagens läkare tror att mina halsproblem kommer från örat som överhettas vid långvarig träning.  Hals och öra har tydligen samma signalsystem till hjärnan och signalen tolkas som att du har problem där du tidigare haft mest problem ( kan vara i barndomen) . Intressant väldigt intressant att hjärnan lurar kroppen på ren slentrian ... 

Det gäller alltså att lura hjärnan med BRA saker 👍🏼  

❤️Vad hände med kroppen?

2017-10-07

Tittar i kalendern och det står oktober....oj vad tiden går och helt uppenbart sätter tiden spår i min kropp.

eX522AAZSNkOzfDrQPQIvHkv4TcvPaI4LcMDS2zy.jpg

 

Halloj där!    

Ingen aning om du känner igen dig i mina problem eller problem och problem nu är de lösta.   Det är nämligen så att efter fyllda 50 upptäckte jag att kroppen åldrades och för att inte tappa har jag succesivt ökat upp med träning och faktiskt fått tillbaka samma träningsglädje som jag hade som 15 åring. Nää nu ljuger jag för glädjen är bättre för nu tränar jag "just for fun" inte för att sätta pers.  Under en längre period blev det dock bakslag efter varje konditionspass. Jag fick svullen hals och lite halv hängig i kroppen. Kändes ett tag rätt tröstlöst som om någon sa - Hallå du ska nöjja dig med att gå promenader inte cykla, springa trail och dumheter att börja cykla MTB.    Tänk att jag hade lösningen så nära till hands men inte kopplade.  Jag behöver snabbt ha protein DIREKT efter träningen och ibland under längre pass även under träningen. 

Idag efter morgonens simpass var jag väl förberedd med  Forevers vaniljprotein och vatten. Bara att hälla ihop direkt på bassängkanten och svepa före dusch och bastu.   Erkänner att jag under traillöpningen brukar ta med en liten nötcreme för att kunna trycka som reserv. Cyklar jag är Forevers jordnötsbar med mig.  Tänk att kroppen ändrar sig så mycket. Förr kunde jag köra grymt långa konditionspass utan att någonsin behöva kosttillskott. 

Tur jag blivit klokare och nu tänker jag jämt vara min egen bästa kund. 

Ha en underbar höstdag och tips: Traillöpning på djurstigar den här årstiden är underbart. Tänk på att klä dig i neonfärger för snart kryllar skogen med jägare. 

 

 

 Mindfulness och antioxidanter

2017-07-15

Upptäck nya stigar - lev här och nu!

IMG_0082.JPG

 

​Jaaaa nu är de här men små och få ...! 

Blåbär älskade svenska blåbär.  Jag hoppas att alla svenskar har något sommarminne till blåbär. Om du saknar det så ta chansen att skaffa dig ett idag.  

För mig är blåbär så mycket mer än något av det nyttigaste vi kan äta ( det kan ni läsa spaltmeter om på andra sidor om anticancer , ungdomens bär,  mörkerseende och allt vad blåbäret tillskrivs).  

 När jag tänker på blåbär tänker jag på solen som strilar ner mellan tallarna på bara barnben i lite för stora stövlar , vandrandes på en gammalgrusväg med en blåbärskvist i handen.   Blåbär är romantiskt , livsnjutning , sommar , krigsmålning som sitter kvar i flera dygn ...  Jo då jag är helt säker på att om det funnits indianer i Sverige så hade de krigsmålat sig med blåbär ( det gjorde i alla fall jag när vi lekte röda och vita rosen ) . 

Blåbär och mjölk och en macka med ost och  "riktig" saltgurka dvs helst vit gurka och köpt i lösvikt.  Blåbär med yogurt och musli , blåbär och ... 

Igår gjorde vi glutenfria amerikanska pannkakor och du har nog redan gissat att det var sjukt gott med blåbär och Forevers grymt goda flytande honung 😍.   

Testa du med och tips:   - Blåbär ska plockas för hand UTAN något jäkla bärplockare som skapar jag måste plocka mycket krav! 

Strosa och plocka lite här och lite där samtidigt som du njuter av att upptäcka en svensk skog och lär dig våga hitta nya stigar i livet - Här och nu ! 

Ut och njut - blåbärskramar 😃Är miljöombyte nödvändigt för att stressa av ?

2017-07-06
Forever Products

Har du någon gång efterlängtat varit hemma och ledig och innan tänk att du bara ska koppla av men .... det är något som kryper i dig ?

IMG_9672.PNG

 

Avdelningen konsten att totalt koppla av i hemma miljö...  går det ?  

Ofta efter en period med mycket jobb eller aktiviteter så längtar väl troligen de flesta av oss bara efter att få komma hem och relaxa men ...  En period med mycket aktiviteter brukar åtminstone hemma hos oss betyda en period av mindre väl skött hem med allt för många   - Det där fixar jag sedan grejjer ...      Känner du igen dig ?

De där fixar jag sedan grejjerna glömmer man lätt bort men när så det efterlängtade tillfället för ledigheten att bara vara dyker upp så ....hmmm .   Att krypa upp i soffan med en bra bok och koppla av och bara vara just där och då , krypa in i bokens värld och drömma dig bort och så .... plötsligt hänger de över axeln alla ... det där gör jag senare sakerna . 

Klarar du av att slå bort allt och totalt koppla av eller ägnar du ledighetet åt att slita som ett djur för att komma ikapp med alla dåliga samveten ?   

Semester och ledighet är verkligen till för att ladda batterierna och njuta lite extra av livet men i land kan det även ge ett lyckorus av att få göra sig av med gammalt skräp. Att ta tag i röran och plocka ihop allt du inte använt på länge , tryck in det i bilen och till en backluckeloppis eller skänk bort allt till en hjälporganisation.  Bara gört ! 

Sedan kan du strunta i det andra som gluttar över axeln ner i din bokdröm. Skulle du fortfarande ha svårt att koppla av så ta en filt en kudde och gå ut och lägg dig under ett träd och läs eller bara titta på molnen som glider fram på himlen . Att titta på moln är något varje människa borde göra lite oftare . Snacka om mindfulness och att vara här och nu . Förr tror jag att folk var bättre på att gå ut i en park och ligga där och koppla av , säkerligen  pga trångboddhet och små lägenheter utan avkopplingsyta.   Jag tycker vi ska ta och damma av ute häng igen .  Så gör mig en tjänst - ta under din ledighet minst några filttimmar ute varje vecka  och spana in molnen . De där dåliga samvetena kan du säga till att de får vänta på dig ett tag och hålla sig tills tåls och inte tjata på en långtidsparkering för  - det där gör jag sedan kan alltid vara kvar till just sedan .... 

Tips ta med dig en termos ( håller även kylan ) med bär mixade med vatten eller kanske mandelmjölk samt en shaker med Forevers protein Ultra vanilj . Du förstår eller hur? Blanda , skaka och njut där ute på din filt . Lätt som en plätt så har du en god svalkande mellis eller lätt lunch och du kan blir liggandes längre och kolla in molnen och alla fåglarna i skyn.  

Njuuut! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Midsommartraditioner som talar!

2017-06-24

Yes! Idag har det startat - Sommar i P1

IMG_9325.JPG

 Midsommar ljuvliga underbara midsommar! 

Förväntningar , glädje , blommor och VÄDER ... Finns det någon helg på hela året som svenska folket är mer focuserade på VAD BLIR det för VÄDER än just midsommar?     Nu med facebook , instagram och alla andra snabba kanaler blir det lättare för oss att "tävla" i vem som har det bästa midsommarvädret och den sommrigaste kransen i håret .    Krans i håret har jag aldrig men nu får ni en hemlis som enbart annars de invigda vet . - Hos oss på "Ljungis" har alla olika huvudbonader på midsommar. Allt från toppluvor, bygghjälmar , kultkepsar , snygga hattar och ...  något regnigt år ska jag nog slå till på badmössa 🤣.

   Den här härliga helgen snackas min väldigt viktiga sommartradition  igång.  Sveriges Radios Sommar i P1 .  Å vilken lycka! Inspirerande , jobbigt , tänkvärt , världsvidgande och så mycket underbar fantastisk musik.  Vidga dina vyer och lyssna på minst 90 % av talarna utan att välja. Den du tror kommer passa dig bäst kan vara en besvikelse och den du har mest fördomar om kan vara den som ger dig mest.  Våga bli lika hooked som jag och din hjärna kommer få nya impulser , nya minnen , nya funderingar att pyssla med. Våga vidga dina vyer och lär känna nya intressanta människor och lyssna på deras favoritmusik. 

Sommar - sommar - sommar P1 kl 13.00-14.30 samt repris 22.05 varje dag hela sommaren och sedan några år kan vi ju tack vare teknikutvecklingen med poddar och smarta mobiler, lyssna precis när det passar oss var och en med eller utan hvudbonad. 🇸🇪Är humlan för tung för att flyga?

2017-06-20

Myt eller sanning .., tror vi kan lära oss något av att humlorna flyger.

IMG_9227.JPG

 

Snart midsommar och naturen är makalöst underbar. Jag tittar på en humla funderar över "myten" att humlan är för tung för att kunna flyga men den flyger ändå. Det och mycket annat inspirerar mig i min förvandling.    Förvandling?  Jo från otränad 50 plussare med en massa drömmar till en 50 plussare med tillräckligt bra kondis och styrka till att kunna göra det jag vill göra.  Mitt  första mål är Ångaloppet sprint den 12 augusti .  Www.angaloppet.se 

Snacka om att sätta ett helt galet och för många ett otänkbart mål att genomföra.  Jo visst men har man en humla som inspiratör så har man . Antingen så lyckas jag genomföra eller så misslyckas jag i loppet men får resultatet en starkare kropp och bättre kondis . Värt att våga misslyckas ? Tror du själv kan räkna ut svaret 🤣

 

 Färger gör mig GLAD !

2017-06-19
Inspiration

Tänker göra livet lite mer färgsprakande och som inspiration får nagellacket från helgens karneval hänga kvar. Blogg om livet !

IMG_9208.JPG
IMG_9192.JPG
IMG_9201.JPG
IMG_9194.JPG
IMG_9191.JPG

Måndag och precis som varje dag , en dag jag, precis som du , kan välja vad vi Focuserar på . Jag väljer positiv energi , glädje och hitta kondisen . Seg i kroppen men laddad i sinnet  efter många mils bilkörning fram och tillbaka till vår fantastiska utbildningshelg i Göteborg och seghet får man bäst bort genom att skapa flöde. 

Flöde i kroppen :  Idag var det dags för första passet i 50 m utomhusbassängen  . Oj vad tunga de första 200 m var men sedan kom jag in i flytet . Det är skillnad att simma inne i en 25a mot utomhus en tidig morgon med dubbla bassänglängden.  Fantastiskt skönt sätt att vakna och kicka igång energin för att sedan köra ett antal mil denna dag till Eskilstuna. Tänk att jag har aldrig tidigare tyckt att den staden är söt eller vacker men idag . 😍   Mindset ... 

MINDSET: Tänk hur mycket vi påverkar oss själv genom att välja mindset . Idag var valet färg , lycka , susa genom det vackra sörmländska landskapet och en gofika vid ån i gamla Eskilstuna . Tänk att bo med den coola terrassen ut över vattnet mitt i stan som jag  fotade av . Läckert !      Tillbaka  i Nyköping tog jag beslutet att köra min första träningsrunda på cykeln , trots att jag har alltid hatat att cykla men ...   Mindset : du väljer vad du tänker så med inspiration från Marcus Leach bestämde jag att cykla till landet vore en bra andra träning denna dag , riktigt för att ruska om kroppen . Som sagt har alltid hatat att cykla men idag blev de 17 km på 55 minuter en fröjd . Så vackert med färgprakten i naturen - alla vackra blommor , dofter och belöningen var att få komma till havet och samla ihop tankarna , planerna för sommaren , fundera över olika mål.

Från Göteborgs helgen tar jag med mig all glädje och inspiration genom att symbolisk behålla de olikfärgade nagellacken. Fånigt kanske för en 50 plussare men det struntar väl jag i 😂.   

Collt att jag äntligen skrivit mitt första blogginlägg ... Det är verkligen aldrig för sent att börja med något nytt.

Testa du med !😃

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distributor
Name
Mav open MAV