Ett helt annat slags sätt

En möjlighet som förändrat det mesta

Ni vet det där åsnehjulet, där man bara går runt runt en kvarnsten? Det var min känsla i många år när jag jobbade som innesäljare... Jag hade tappat arbetslusten, motivationen till att göra mitt allra bästa och fortsätta vara den driftiga person jag egentligen var. Jag var understimulerad, uttråkad, saknade utmaningar och personlig utveckling. Jag ville få lära nytt, inspireras, vara kreativ och en massa saker! Sakta men säkert sjönk det in i mig att det aldrig skulle bli så i den anställningen jag var i då. En toppstyrd koncern där cheferna lokalt inte längre fick ha samma inflytande, vi var alla bara brickor i ett spel vi inte ens fick spela själv. Så ser det ut på många av dagens arbetsplatser numera. 

Jag satt vid fikabordet och lyssnade till kollegorna som klagade, att det varit bättre förr... självklart var det mycket som faktiskt var bättre förr. Då när det fanns tid att snacka lite i korridoren och gå in och ta en kopp kaffe med en kollega på rummet och framgångar firades på ett annat sätt. När personalen ändå sågs som viktiga ner på personnivå. Samtidigt kände jag så starkt att jag inte ville "smittas" av den känslan och hänga med på klagosången. En fd kollega sa till mig när jag var relativt ny: "Vänta du bara Jill. Jag var som dig förut, nyfiken, glad, positiv, driftig, ambitiös och ville utvecka vårt arbete framåt. Men jag insåg sakta att det inte gick och nu skiter jag i vilket. Jag går hit, gör precis det jag ska med så lite ansträngning som möjligt, får min lön den 25:e och så är det bra med det". Jag rös i hela kroppen när hon pratade och tänkte att "sån" ska jag aldrig bli! 

Det kunde hänt mig också. Jag kände ibland hur jag kom in i det negativa tänket, men som ofta med mig så funderade jag grundligt ett tag och sen tog jag beslut. Beslutet ledde mig först till tjänstledigt för att läsa 2 terminer friskvård och samtidigt påbörja studier till ansiktszonterapeut. För nästan exakt 4 år sedan nu så startade jag mitt företag, JILA 4 goodlife, fortsatte vara tjänsledig på 50% för att testa mina vingar. Tog ett till viktigt beslut och i slutet av april 2014 slutade jag min anställning helt. 

Sedan dess har allt varit sig olikt. Lyssna gärna på min lilla filmsnutt om den möjlighet jag själv tog. Kanske kan jag inspirera någon att våga ta stegen bort ifrån det som inte längre känns bra i ditt liv? En möjlighet jag är så oerhört tacksam att jag fick för snart 3 år sedan... vilken resa jag gjort sedan dess och den fortsätter vara spännande! För att jag var modig och tog de första stegen bort och till något helt annat :)

Vill du bli modig? Börja med att lyssna om du är lite nyfiken. Det kanske inte passar dig, men tänk om det gör det! 

https://www.youtube.com/watch?v=5Tmlsy6zcoc

 

To be continued... // Jill